Zemanek története

Történetünk 2006 karácsonyakor kezdődött, ekkor hagytam abba a már jó ideje szedett fogamzásgátlót.

2007 elején még párszor megjött a mensim, de aztán nagyon összevissza lett, volt hogy hónapokig semmi, majd 25 napra megjött. 2007 szeptemberében mentem el dokihoz. Azt írták a papíromra, hogy pcos, de nem mondtak semmit. Utána olvastam a neten és teljesen kiborultam, mert azt olvastam: meddőséget okoz.

Beszéltem a dokimmal, aki eleinte clostyt javasolt, de nem használt, majd 2008 januárjában megoperált. Ezután normális ciklusaim lettek,de hiába, nem jött a baba. 2008 áprilisában a párom is elment orvoshoz, ahol azoospermiát állapítottak meg, ezután vizsgálatok, hormonok, genetika stb. Majd 2008. június 26-án biopsziát végeztek nála, ami szerencsére sikeres volt és sok anyagot letudtak fagyasztani a lombikhoz. Nekem 2008 augusztusában még megjött a menzeszem. 2009 januárjában kezdtük az első lombikot (ekkor már augusztus óta nem volt mensim). Norcolutot kaptam, hogy megjöjjön.

11 petesejtet tudtak leszívni, de mikor a beültetésre visszamentünk közölték, hogy nincs mit visszaültetni (nem termékenyült meg és osztódott a petesejt – szerk.megj.), teljesen összeomlottunk, hazamentünk, Majd délután hívtak, hogy  1 mégis osztódik és másnap beültetik, nagyon örültünk – de hiába, február 14-én negatív lett a tesztem. A második lombiknál áprilisban  5 sejtem lett, de egy sem indult osztódásnak, a 3 lombikom pedig 2009 júliusában volt. 13 sejtem lett és egy gyönyörűen osztódni kezdett. A beültetés után is kaptam még HCG injekciókat, amitől súlyos híperstimuláció lépett fel, mikor az orvosom felhívtam, hogy rosszul vagyok közölte, hogy azért van, mert kövér vagyok és meleg van. Másnap rohammentő vitt kórházba ahol 3 hetet töltöttem, ebből 1,5 hetet élet és halál között.
Ezután úgy döntöttem, nem megyek vissza oda, ahol majdnem megöltek.

Tudom és tudtam akkor is, hogy a lombik kezeléseknél előfordulhat hyperstimuláció –  erről nem tehetnek, de arról igen, hogy mikor elmondtam a tüneteim, nem mondták, hogy azonnal menjek be a kórházba. Hanem másnap még egy adag HCG-t belém nyomtak.

2009 augusztusában mikor kikerültem  kórházból, bejelentkeztem a MM-be. Októberre kaptam időpontot. Addig megcsináltattam a vizsgálatokat, kiderült súlyos inzulinrezisztenciám van. Elkezdték a kezelésem. 2010 februárjától rendszeres menstruációm lett, úgy, hogy előtte 2008 augusztusában volt utoljára spontán mensim!

2010 májusában azt mondta T.doktor, hogy most már elég jók az eredményeim és most van értelme megpróbálni a lombikot. Júliusban lett volna a lombik, de a hosszú protokolltól cisztáim lettek, így 1 hónapos csúsztunk. Július 31-én jött meg a mensim és kezdődött a lombikkezelés Pécsett az egyetemen augusztus 12-én.
3 sejtet tudtak leszívni, amiből csak 2 volt érett. Ekkor nagyon elkeseredtem, hisz az előző lombikoknál jóval több sejtem lett és azokból is alig osztódott. Tudni kell azt is, hogy előtte mindenki azt mondta,  a párom „anyaga” miatt nem sikerülnek, és donor spermát használjunk, de ezt mi nem akartuk, hisz a bioptátumban volt anyag.

Augusztus 14-én kellett telefonálni, hogy mi a helyzet, és kiderült, hogy az egyik petesejt gyönyörűen osztódik. Augusztus 17-ére már blasztocysta állapotba került és visszaültették, bár nem bíztam a sikerben, nem hittem el, hogy sikerülhet..  Augusztus 27-én reggel már éreztem, hogy órákon belül megjön a menzeszem, így megcsináltam a tesztet, hogy lássam, hogy teljesen negatív lesz és el sem indult a terhesség.  Megcsináltam, majd kezet mostam és szomorúan visszamentem megnézni az eredményt. Majdnem elájultam. 2 csík volt rajta! Ezután elmentem hcg-t nézetni kétnapontam és az gyönyörűen duplázódott.  A terhességem teljesen problémamentes volt, és 2011 május 3-án megszületett a mis kis csodánk, akire több mint 4 évet vártunk, de megérte.

Olyan boldogság ez, amit leírni nem lehet, most is könnybe lábad a szemem, ahogy írok róla. Annyira szeretjük őt, hogy az hihetetlen. Ő az életünk. Ezúton is köszönöm a MM-nek, T.doktornak, V. doktornak és a Pécsi klinika minden dolgozójának, hogy anya lehetek és a párom apa annak ellenére, hogy régeben mások azt mondták,  ez soha nem fog megtörténni.

Most jön majd egy komoly fogyókúra, mert sajnos a terhesség végén és a szoptatás alatt nagyon meghíztam, de jövőre megyünk kistesóért mert még legalább 2-3szor szeretnénk átélni ezt csodát.

Kitartást minden pcos-nak, ha nekünk sikerült, mindenkinek fog!

Zemanek

ui: Nagyon szépen köszönöm az NLC PCOS-es lányoknak, legfőképp Törpillának a segítséget, még akkor is ha olykor nagyon makacs voltam, de ez csak azért volt, mert először hittem az orvosaimnak – hinni akartam nekik…

Valamint még az is hozzátartozik a történetemhez, hogy a megfelelő kezelés megkezdése után 42 kilót fogytam (sajnos a terhesség végén és a szoptatás alatt ennek igen nagy része visszajött így most kezdhetem elölről.). Mióta tudom, mi a helyes kezelés, sokaknak adok tanácsokat és irányítom őket az MM-be, és már pár ilyen lány a tanácsaimnak köszönhetően terhes lett, sok-sok kínlódás után.
Célomnak tűztem ki, hogy megpróbálok segíteni a hozzám hasonlóan félrekezelt lányoknak, hogy átélhessék a csodát.

Zemanek

Newsletter Powered By : XYZScripts.com