Mária története

40 éves nő vagyok. Talán valakinek hasznos lesz a történetem, én is sokat okultam másokéból.

A menstruációm kezdetektől nagyon rendszertelen volt, ezen tovább rontottam Postinor esemény utáni tablettákkal. Többször nem jött meg, Norcolutot kaptam. Majd egyik alkalommal a rendelőben végzett negatív-teszt ellenére mégis terhes voltam és sajnos ekkor is kaptam Norcolutot, a megszületett lányom viszont most bajban van, erről később. Szülés után Rigevidon tablettával védekeztünk (ma már nincs forgalomban úgy tudom, akkor a legmodernebbnek számított).

Szerettünk volna második gyermeket, de a fogamzásgátló abbahagyása után egyáltalán nem menstruáltam 3 évig spontán. Fél év alatt 60 kg-ról 86 kg-ra híztam. Az orvosok azt mondták leállt a petefészek működésem, sorvad a méhem, a kapott hormon tabletták, injekciók sem hatottak a végén, ezért két év után nem mentem orvoshoz. Úgy döntöttem elkezdek egy Béres csepp kúrát, az adagot fokozatosan növeltem 3 hónapig, majd fokozatosan csökkentettem 3 hónapig, rá fél évre spontán volt vérzésem, és utána is menstruáltam két-három havonta. Nagyszerű érzés volt! Sőt 3 évre rá terhes maradtam, amit alig hittünk el:)) Belenyugodtunk már, hogy egy gyermekünk marad, fiúnk makk egészséges lett.

Második szülés után sem volt rendszeres vérzésem, egyre hosszabb szünetek voltak és bár nem akartam fogamzásgátlót szedni soha többé, mégis egy éven át szedtem a Marvelont, ami mellett erős fejfájásaim voltak menstruáció alatt. Viszont segített, mert azóta soha nem maradt ki, bár eleinte 40-50 napos ciklusaim voltak, majd átlag 35 naposak, mára viszont 31-32 napra megjön. Igaz most meg erős fájdalommal, görcsökkel és mellfeszüléssel jár együtt, felmerült az endrometrózis gyanúja is. A honlapot olvasva pár kérdés jutott eszembe. Lehetséges-e, hogy a kezeletlen PCOS az oka, hogy 9-10 mmol/l a vérkoleszterinem (ami diétával és tablettával sem csökken), göbös strumám van (hormonértékek normál szinten), valamint az időnkénti bélvérzéseim (ezért is van gyanú endrometrózisra)? Talán ha annak idején lett volna lehetőség ilyen tájékozódási formára nem itt tartanék… Ennyi rólam :))

A Lányom viszont pubertás kora óta fokozatosan hízik, ma már erősen túlsúlyos, és a rendszertelen menstruációjából mára nulla van. Hiába vittem időben orvoshoz. Kapott Norcolutot, Clostilbegytet is, a legtöbbször nem használt, ritkán jött meg tőlük. Kiderült, hogy magas az inzulin szintje, de csak diétát és mozgást javasoltak, amitől a menstruációja nem rendeződött, pedig szépen lassan fogyott is. Ekkor elvittem egy doktornőhöz, aki Yadinét és Metformint írt neki. Szedte is, de mire újra íratni kellett volna elköltözött, ezért a háziorvosát kérte írja fel neki, de ő nem volt hajlandó felírni a Metformint, ezért csak a Yadinét szedte 3 évig. Majd abba kellett hagynia, mert közti vérzései voltak és az nőgyógyász nem javasolta tovább. Ennek több, mint egy éve és csak egyetlen egyszer jött meg neki, azóta soha. Szegény nagyon sokat hízott és állandóan fáradt. Ráadásul a férjével már babát szeretnének. Na, de így hogyan? A honlapon kerestem, hogy közelünkben hol van orvos, de nem találtam. Neki még nem szóltam, mert nem akar több tablettát szedni, pedig valahogy meg kellene győznöm, mert az itt olvasottak alapján szerintem neki is segítene.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com