Kiskrumpli története folytatódik

…előzmények

Amikor a mi kis metformin bébink egy éves lett, bar meg mindig nem menstruáltam, és az intenziv szoptatás miatt a metformint sem kezdtem újra, úgy döntöttünk a férjemmel, hogy nem védekezünk tovább, ha esetleg mégis megfogan egy kisbaba, nagy örömmel fogadjuk. Abszolút nem stresszeltük magunkat, én elég egészségesen étkeztem, és elkezdtem a falu közösségi házába tornára járni. Mint később az endokrinologus megállapította, csoda történt, vagy inkább a dolgok szerencsés együttállása következtében megjött a menstruáciom, és peteeresem volt. Ez nálam, az előzményeket figyelembe véve tényleg csoda volt, de valószínűleg az egészséges életmód (sport, egészséges étkezés) és az intenzív szoptatás együttese volt az ok. Így fogant meg a kislányunk, spontán, metformin nélkul. 23 hónappal a kisfiunk után született, 2008. március 1-én.

Tüneményes kisbaba volt (ma is az), és ez megerősített minket abban a hitünkben, hogy szeretnénk egy harmadik gyermeket is. Meg szoptattam, amikor találtam  2010 nyarán egy szuper endokrinologust Magyarországon, aki 180 g szénhidrátot tartalmazó napi menüt irt elő, ezt dietetikus segített összeállítani. Azt hittem, nehezebb lesz, főleg a gyerekek miatt, de hamar belejöttem. Fogytam rap kilót, de más nem nagyon történt, se menstruáció, se peteeres. 2011 februárjában az endokrinologus felírt 2 * 500 mg Metformint. Ezt három hónap óta szedtem, mar épp kezdtem gondolni, hogy bezzeg az első gyermekem ilyenkor fogant meg, amikor hirtelen menstruáltam. Két hétre rá csodás peteeresem lett. És megfogant harmadik gyermekünk, második metformin babánk! Anno az első gyermekemnél a pozitív terhességi teszttel abbahagytam a metformin szedését, most az endokrinologus fokozatosan építette le a 12. hétig. 2011. januar 24én született meg a harmadik gyermekünk, és immár másodszor szerepeltünk a Metformin moziban metformin babáinkkal. :)

Azt hiszem, három gyermeknél megállunk, de a diétát továbbra is be szeretnem tartani (illetve inkább újra be szeretnem tartani, mert bevallom, a harmadik terhességem vége óta kicsit “ellustultam” e téren. Nagyon köszönjük meg egyszer Norkanak amit a PCOSokert tett, nélküle valószínűleg nem lenne három gyermekünk!

kiskrumpli2

Newsletter Powered By : XYZScripts.com