Hilari28 története

14évesen menstruáltam először, szerintem nem túl későn, de nem is korán.

 A menstruációm soha nem volt rendszeres, mindig késett pár napot, néha hetet, bár ennek nem tulajdonítottam jelentőséget. Valahogy mindig megmagyaráztam magamnak hogy betegség miatt (pl.ha megfáztam, ha elutaztunk). Anyának sem volt soha rendszeres a menzesze, így nem aggódtam. A hajam persze mindig nagyon hullott, amit szintén betudtam a megfázásoknak. Az arcom is elég pattanásos volt. A súlyommal nem volt gond, mindig 45kg voltam, most 48kg vagyok.

A bőrömre sokfajta tonikot, krémet kipróbáltam, ami néha segített, de a pattanások mindig visszajöttek. Édességből bármennyit meg tudtam enni.

19évesen elmentem bőrgyógyászhoz a pattanásaimmal, ő felírta nekem a Diane nevezetű tablettát ami fogamzásgátló is. Ezt kicsit furcsállottam, de az arcomat jól rendbe tette. A Diane-t szedtem közel 23éves korig, majd egy másik nőgyógyász átállított Regulon-ra, mivel ennek kevesebb a hormontartalma.

A Regulont is szedtem 3évig, majd a párommal babát terveztünk, ekkor voltam 26éves.

A fogamzásgátló abbahagyása után egyből nem jött meg vagy 3hónapig a menstruációm.

Az elején örültem is, hogy talán ilyen könnyen sikerült a baba. De a terhességi teszt negatív lett. Nem értettem, mi van akkor velem. Nőgyógyászhoz mentem, ő is csinált terhességi tesztet, ami szintén negatív lett.

Jöttek a véget nem érő vizsgálatok: vérkép hormonsor, hüvelyi uh, pajzsmirigy uh, vércukor terhelés…

A hüvelyi uh-on látszódott a polycisztás ovárium kép, amit persze nem értettem. A nődoki azt mondta fogyjak le, akkor rendeződik…. –  jó vicc, a 48kg-ból…  Azért adott egy beutalót az endokrinológiára PCOS diagnózissal.

Addigra már kezdtem utánaolvasni ennek a betegségnek. Mire eljutottam addig, hogy az endokrin orvosom felírta a Meforal 500mg-os gyógyszert, addigra már elég sok mindent tudtam a betegségemről. A vc. terhelésnél kiderült, hogy inzulinrezisztenciám van: a 120perces inzulin szintem a duplája volt az elfogadhatónak.
A mozgást próbáltam tartani, megvettem az Aviva könyveket, és elkezdtem tornázni. A PCOS mozaik szótól, ami rákerült a beutalómra, mint diagnózis, 1év telt el mire a Meforal gyógyszer felíratásáig eljutottam.

Az Aviva tornával és a cickafarkfű teával, addig is próbáltam havonta kisebb nagyobb késésekkel meghozni a menstruációmat.

Később a páromnál is kiderült, hogy neki sem jó a spermaképe, párhuzamosan velem őt is elkezdték vizsgálni. Kb. 1év telt el, közben a kapcsolatom ráment.
De a Meforal közben használt: az arcomról a pattanások eltűntek, és a mozgás miatt a kedélyem is jó volt, édességet sem kívántam.

Közel 1éve szedtem a Meforalt amikor külföldi munka miatt nem tudtam járni a kontrollokra, így doktornőm leállított a gyógyszerről. De a diétát próbáltam tartani.

Közben jött egy újabb szerelem, amitől a fellegekben kezdtem járni. Egyenlőre nem terveztünk babát, bár történt egy kis baleset karácsony körül, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget.

Januárban késett a menzeszem, teszteltem,  akkor a teszt még negatív lett. Gondoltam, megint felborult a ciklusom, elkezdtem tornázni és teázni (cickafarkfűt ittam reggelente). 1hétig rendszeresen tornáztam, majd február elején terveztem, elmegyek orvoshoz, de előtte csináltam még egy tesztet, ami már pozitív lett.
Gondoltam, rosszul csináltam a tesztet és elmentem nőgyógyászhoz, aki 7hetes terhességet állapított meg.

Most nagyon boldog vagyok, és a diétát próbálom tartani, meforalt nem szedek, de a vércukrom szerencsére jó. Drukkolok, hogy ez a kis élet velünk maradjon.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com