Csillu története

Tinikorom e tekintetben eseménytelenül telt. Megjött, mikor meg kellett, és rendszeres vendégem is lett a mikulás. Aztán jött az első komoly szerelem és ezzel együtt a fogamzásgátló tabletta. Aztán szerelem múlt-jött, de a védekezést mindig bevállaltam az én kényelmes bogyómmal…

Mindig gondom volt a súlyommal, utoljára talán születésemkor volt ideális… viszont ha diétáztam, könnyen leadtam a súlyfelesleget, csak mindig 10kg-mal több jött vissza….
Szőreimet mindig furcsálltam: ritka, rövid, vékony szőreim vannak…. viszont szakállam nő egy pár ronda vastag szőrszál képében…. és a hasamon is van vastag szőr.
A furcsa elszíneződést a combom tövében természetesnek vettem: gondoltam biztosan kidörzsölődik a bőr.
A pattanások sosem okoztak igazán problémát, általában volt 1-2 kisebb… de nem foglalkoztattak.

Aztán egyszer csak elkezdett fájni a mellem, voltam egy-két dokinál, hibát nem találtak. Arra tippeltek, hogy talán a 8 éve szedett fogamzásgátlót kellene hanyagolni. Le is tettem, védekezést is meg lehet oldani máshogy… Innen kezdődtek az igazi problémák: súlyom eszement tempóban nőni kezdett…. és évekig nem menstruáltam magamtól.
A menzeszkimaradás miatt sokszor voltam nőgyógyásznál, minden alkalommal felírt Duphastont, amivel egy megvonásos vérzést mindig produkáltam. Aztán mikor megint szerettem volna egy vérzést, újra elmentem…

Telt-múlt az idő és rájöttem, hogy a mostani párom az „igazi”, esküvő után kb. fél évvel felmerült hogy jó lenne családbővítésbe kezdeni. Sejtettem, hogy nem lesz sétagalopp, mert ugye én nem működök jól, ezért a gondolat megszületésével együtt elkezdtem kutakodni a neten hogy mit kellene kezdenem magammal. Abban biztos voltam, hogy a nőgyógyász nem tud belőlem „jól működő nőt” csinálni, mert hát eddig sem sikerült neki. Minden alkalommal, mikor nála jártam, a Duphaston recepttel távoztam, pedig elég sokszor voltam – a 3-4 év alatt még nem volt spontán menzeszem, de soha nem kért egy vérvizsgálatot sem.

Viszonylag hamar rátaláltam erre a honlapra, és villámcsapásként ért a felfedezés, hogy valószínűleg ez az én bajom. Eleinte nagyon megijedtem, de ahogy belemélyedtem a sok összegyűjtött anyagba, kezdtem megnyugodni. Eltaláltam a NLC fórumra ahol akkoriban is sok segítőkész lány verődött össze, nekik is nagy szerepük van abban, hogy hamar rátaláltam a megoldásra.

Eldöntöttem, hogy elmegyek egy terheléses vizsgálatra, ha az eredmény alátámassza az IR-t akkor elkezdem az ez irányú kivizsgálást. Az eredmény engem igazolt: az éhgyomri inzulinom 2x-ese, a 120 perces pedig 3x-osa lett a felső határértéknek.

Elkezdtem orvosokhoz járni, mert alátámasztva láttam a sejtéseimet. Egy kedves topiktársam ajánlott egy sztk-s endokrinológust, be is jelentkeztem. 3 hónap múlva kaptam időpontot. Nem bántam meg, hogy vártam rá ennyit, elküldött vizsgálatokra, és az eredmények birtokában fel is írta nekem a merckformint. 3X850mg-ot szedek 2007.09.11.-óta. Elkezdtem diétázni is, de sajnos a sport terén nem voltam elég aktív. Viszont így is fogytam 30kg-ot, kb. fél év alatt.

Ahogy elkezdtem szedni a gyógyszert, rá egy hétre spontán menzeszem lett…. el sem hittem, hogy ilyen hamar van eredmény. Eleinte rendszertelenül, 19-40 naponta jelentkezett vérzés, peteérés nélkül. Majd a 4. ciklusban a hőmérő szerint lett peteérésem is, az 5. ciklusban kimaradt, de azóta rendszeres a ciklusom (35-36nap), igaz késői peteéréssel. Rettentően boldog voltam hogy ilyen hamar rendbe jöttem, és vártuk a csodát…. Hiába…..

kb. 6-7 jól időzített ciklus után kezdtünk gyanakodni, hogy más bibi is lehet. Eldöntöttük először az Uram megy sperma vizsgálatra, utána én megyek átjárhatóságira. Erre már nem került sor, mert kiderült hogy gond van nála.
Kezelték, a tünet nélküli gyulladás megszűnt, de a spermaszám sajnos nem lett jobb. Nem adtuk ekkor még fel, végig csináltunk még jó pár számolgatott, időzített ciklust eredménytelenül… Majd eljött az a pillanat amikor mindketten arra jutottunk hogy feleslegesen harcolunk. Megbeszéltük hogy majd gyűjtünk, és összelombikozunk egy babát egyszer.

Eldobtam minden csodaszert, kelléket (barátcserje, ligetszépeolaj, teák, vitaminok, lh teszt stb…) és újra felfedeztük a spontán szex örömeit.
Jött a karácsonyi hajtás a melóhelyemen, furcsa tüneteim lettek… de nem gondoltam semmire, illetve csak arra, hogy talán valami nyavalyát összeszedtem. Annyira nem foglalkoztam a „gyerekcsinálással” hogy csak akkor tűnt fel, hogy késik a menzesz mikor már egy hete késett. Akkor hirtelen összeállt a képlet a fejemben… és másnap reggel 2008. december 1.-én + lett a HCG tesztem.
Az első pár hét a rettegés és az euforikus öröm hullámzása jegyében telt. Egy kedves nőgyógyász mikor elmentem, hogy terhes vagyok és nézzen meg, megkérdezte szedek-e valamit, mondtam hogy szedek metet. Erre azt mondta, hogy ne aggódjak, „ugyan az magzatkárosító, de még idejében megszakíttathatom a terhességem”… majd le fordultam az asztalról….
Én már akkor tudtam hogy a metet végig szedni fogom, és csak + hatása lehet a terhességemre.

Sajnos az endokrinológusom sem igazán támogatta, hogy a 12. hét után szedjem, de nagyon eltökélt voltam. Biztos vagyok benne, hogy a metnek köszönhetem, hogy elkerült a terhességi cukorbaj, illetve hogy csak 6kg-ot híztam terhességem alatt.
Komoly problémáktól mentes, gyönyörű terhességem volt, rá is húztam még 2 hetet… 2009.08.18-án, megszületett a csodálatos kislányom: Boróka

UI: ezúton szeretném megköszönni a honlap készítőinek áldozatos munkáját, mert nélkülük lehet hogy még sehol sem tartanék, nem szuszogna az ölemben Boróka.

Köszönöm a figyelmet, kívánom hogy aki végig rágta magát a történetemen annak is
happy – end-del végződjön az övé, és minél hamarabb olvashassam itt, az én történetem mellett.

Csillu

Newsletter Powered By : XYZScripts.com