large-1

A PCOS-ről

PCOS. Ezerarcú betegség, amely minden tizedik nőt érint, de csak minden ezredik hallott róla. Okos döntésekkel, helyes életmóddal azonban Te is szembeszállhatsz vele. Ebben segítünk neked.

KÜLDETÉSÜNK

A PCOS Szívügy Alapítvány célja a betegség megelőzésének, korai felismerésének és megfelelő kezelésének elősegítése. Ennek érdekében ismeretterjesztő és egészségnevelő munkát végzünk: weboldallal (www.pco-szindroma.hu) országszerte önsegítő körökkel, információs anyagokkal (oktatófüzet, DVD), előadásokkal, évente megrendezett közönségtalálkozóval.

AZ ALAPÍTVÁNYRÓL RÖVIDEN

A PCOS (policisztás ovárium szindróma) a leggyakoribb női hormonális és anyagcsere zavar. A PCOS nők hozzávetőlegesen 10%-át érinti, vezető meddőségi ok. Elhízás, magas vérnyomás, 2-es típusú cukorbetegség, érelmeszesedésből adódó szív-, és érrendszeri megbetegedések vagy metabolikus szindróma mögött egyaránt ott állhat a kezeletlen PCOS. A már kialakult betegség véglegesen nem gyógyítható, de megelőzhető, valamint életmódváltással és megfelelő gyógyszerek szedésével kezelhető!

Newsletter Powered By : XYZScripts.com